Άμστερνταμ – Ημερήσιο Πρόγραμμα

Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα ως μικρό αλιευτικό χωριό στις όχθες του ποταμού Άμστελ, από όπου και πήρε το όνομά του. Σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της. Το 2014 ο πληθυσμός της πόλης είναι 758.198 ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής του Άμστερνταμ είναι περίπου ενάμισι εκατομμύριο.

Το Άμστερνταμ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα στην Ευρώπη, κυρίως από τον 17ο αιώνα, την Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας, της οποίας ήταν το εστιακό σημείο. Η πόλη είναι γνωστή για πολλά εξαιρετικά μουσεία, όπως τα Ρεϊκσμουζέουμ, Μουσείο Βαν Γκογκ, Μουσείο Στέντελεϊκ, το Σπίτι της Άννας Φρανκ, και την παγοσμίως γνωστή συμφωνική ορχήστρα της, την Κονσερτχεμπαουόρκεστ, της οποίας η βάση είναι το Κονσερτχεμπάου. Γνωστό είναι επίσης το τμήμα της πόλης με τα “κόκκινα φώτα”, το ντε Βάλλεν, και τα πολυάριθμα coffee shops.

Ο 17ος αιώνας θεωρείται η “Χρυσή Εποχή” του Άμστερνταμ. Στις αρχές του 17ου αιώνα το Άμστερνταμ ήταν η πλουσιότερη πόλη στην Ευρώπη. Πλοία εξέπλεαν από το Άμστερνταμ προς τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και τις σημερινές Ινδονησία και Βραζιλία και έθεσαν τη βάση ενός παγκοσμίου εμπορικού δικτύου. Το Άμστερνταμ ήταν το σημαντικότερο σημείο για την μεταφόρτωση αγαθών στην Ευρώπη και αποτελούσε το ηγετικό οικονομικό κέντρο του κόσμου.

Ταξίδι στο Άμστερνταμ για 4 ημέρες

Ημερήσιο Πρόγραμμα για το Άμστερνταμ

1η Ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Αναχώρηση για Άμστερνταμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο Schiphol και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Ο παραδοσιακός “Μύλος του Rembrandt”, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», η “Heineken”, το επιβλητικό “Rijksmuseum”, η πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά», ο «πλωτός» Κεντρικός Σταθμός, είναι μερικά από τα πολλά στοιχεία μιας πόλης που «επιπλέει» στη θάλασσα. Μετά το τέλος της ξενάγησης δωρεάν κρουαζιέρα στα μεγαλύτερα κανάλια της πόλης. Mεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προσκαλούμε για έναν περίπατο, συνοδεία του έμπειρου ξεναγού σας στην περίφημη Red Light District.

2η Ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Πρωινό ελεύθερο. Όσοι ενδιαφέρονται θα συναντήσουν τον ξεναγό στο γνωστό οίκο COSTER DIAMONDS, το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, για να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο καθώς και μοναδικά ιστορικά «κομμάτια». Αμέσως μετά όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί τα φημισμένα μουσεία Van Gogh(12,5 €) και Rijks (11 €) που βρίσκονται ακριβώς απέναντι. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη ώστε οι πελάτες μας να μην περιμένουν στις ουρές.

3η Ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ / ΧΑΓΗ / ΝΤΕΛΦΤ
Ημέρα με πολλές εναλλακτικές λύσεις, όπως επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο, τους βοτανικούς κήπους, σε κάποιο από τα πολλά μουσεία, το παζάρι των λουλουδιών και τα αμέτρητα καφέ, μπαρ και εστιατόρια. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ αναχώρηση 08:45: «Ρότερνταμ, Χάγη, Ντελφτ». Το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες και τις εντυπωσιακές γέφυρες, η ιστορική πόλη Ντελφτ με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και η έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο Παλάτι της Ειρήνης στη Χάγη, συνθέτουν τη γνωριμία μας με την υπόλοιπη χώρα. (για συμμετοχές κάτω από 10 άτομα η εκδρομή γίνεται Αγγλόφωνη).

4η Ημέρα: ΨΑΡΟΧΩΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρωινό, check-out. Aναχώρηση στις 13:30 μαζί με τις αποσκευές σας για τα γνωστά, ψαράδικα χωριά Marken και Volendam. Βόλτα στα στενά σοκάκια του ομώνυμου νησιού, καθώς και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam. Επίσκεψη σε τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως φτιάχνουν τα τυριά και να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Επίσης θα προβληθεί σε ειδικό χώρο ολιγόλεπτη ταινία στα ελληνικά για τον τρόπο και την τεχνική που χρησιμοποίησαν οι Ολλανδοί στην κατασκευή των φραγμάτων. Μεταφορά απευθείας στο αεροδρόμιο για την επιστροφή σας.

Περιλαμβάνει: Αεροπορικά Εισιτήρια μετ’ επιστροφής από το www.ftina-aeroporika-eisitiria.gr, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας, πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο, μετακινήσεις – ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, κρουαζιέρα στα κανάλια, ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση.

Δεν περιλαμβάνει: Φόροι αεροδρομίων 135 €, εισόδους μουσείων, ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Add Comment