Κίνα: Ταξίδι στο Σινικό τείχος

Σινικό τείχοςΤο θαύμα της αρχαίας Κίνας – Σινικό τείχος

Πεκίνο, επαρχία Πεκίνου, Κίνα

Για πολλά χρόνια υπήρξε το σύμβολο ισχύος της χώρας. Το Σινικό τείχος της Κίνας – WanLiChangCheng, δηλαδή το Μακρύ Τείχος των Δέκα Χιλιάδων Λι – έχει κεντρίσει τη φαντασία ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Λέγεται ότι είναι το μόνο δημιούργημα του ανθρώπου που είναι ορατό με γυμνό μάτι από τη Σελήνη. Χτίστηκε σε μια περίοδο 2000 χρόνων ως άμυνα σε νομαδικές φυλές του βορρά.

Μερικά τμήματά τους είχαν κατασκευαστεί από τον 8ο αιώνα π. Χ., αλλά δεν ήταν παρά το 221 π.Χ. που όλα μαζί ενώθηκαν για να δημιουργήσουν 6 χιλιόμετρα ενιαίου τείχους. Πάνω από ένα εκατομμύριο εργάτες – χωρικοί, στρατιώτες και φυλακισμένοι – απασχολήθηκαν για την κατασκευή του, φτιάχνοντάς το αρκετά πλατύ ώστε να χωράνε άνετα να περάσουν 10 στρατιώτες ή πέντε άλογα από τις πολεμίστρες και τους πυργίσκους του, που ανέρχονται στις 10.000. Το Τείχος χτίστηκε κυρίως για να κρατήσει μακριά τους ξένους, αλλά σήμερα είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι ξένοι έρχονται στη χώρα. Μόνο το ένα τρίτο των αρχικών τοίχων διασώζεται και σε μια συνηθισμένη μέρα τα αναστηλωμένα σημεία παρατήρησής του μόλις που μπορούν να χωρέσουν τις ορδές των τουριστών, των πωλητών κιτς σουβενίρ και των διαφόρων περιπτέρων.

Παρά την ατμόσφαιρα ζωολογικού κήπου, μια ματιά στο τείχος – που διασχίζει ήρεμα τα βουνά και τις κοιλάδες σαν ένας αυτοκρατορικός βράχος – είναι ο μοναδικός τρόπος να καταλάβει κανείς τον κολοσσιαίο άθλο που αντιπροσωπεύει.

ΤΙ: Αξιοθέατο. ΠΟΥ: Το παραδοσιακό μέρος για θέα είναι το ανακαινισμένο τμήμα μήκους 1,5 χλμ στο Badaling, 80 χλμ βορειοδυτικά από το κέντρο του Πεκίνου. Το λιγότερο τουριστικό εναλλακτικό μέρος είναι το Mutianyu, 91 χλμ βορειοδυτικά του Πεκίνου. Το Simatai, 111 χλμ βορειοδυτικά του Πεκίνου, είναι προς το παρόν το σημείο με τον λιγότερο κόσμο. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ: Αργά το απόγευμα αφού έχουν φύγει τα λεωφορεία με τους τουρίστες.

*Το Τείχος απλώνεται από την Κορέα μέχρι την έρημο Gobi.

πηγή: 1000 μέρη για να δεις πριν πεθάνεις

Add Comment