Κολομβία, Cartagena: Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

Καρθαγενη Κολομβια

Η πόλη Cartagena στην Κολομβία, κάθε χρόνο τέτοια εποχή παραδίδεται στην τέχνη. Αφηγήσεις, διηγήματα και ποιήματα καταφθάνουν από συγγραφείς από όλον τον κόσμο!

Η πόλη ζει στους ρυθμούς του φεστιβάλ σε ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά γεγονότα στην Κολομβία. Από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου, οι τουρίστες που θα έχουν την τύχη να βρίσκονται στην περιοχή είναι σίγουρο πως θα χορτάσουν από θέατρο, εκθέσεις, συνέδρια και πολλές άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία πέντε συναπτά έτη, το φεστιβάλ Hay έχει καταφέρει να ενώσει συγγραφείς, μουσικούς και κριτικούς τέχνης από όλα τα μέρη του κόσμου.

Λίγα λόγια γενικά για το φεστιβάλ

Το 1998 ο Welshman Peter Florence εμπνεύστηκε το Hay Festival στην πόλη Hay-on-Wye προκειμένου να συλλέγει την αφρόκρεμα λογοτεχνικών δημιουργημάτων της χώρας και να προκαλέσει έναν διάλογο ανάμεσα στους συγγραφείς και τους αναγνώστες.

Η φήμη του φεστιβάλ φτάνει στη λατινική αμερική και από το 2006 επιλέγεται ως τόπος διεξαγωγής του η πόλη Cartagena της Κολομβίας.

Πλέον το φεστιβάλ έχει αποκτήσει και τουριστική δυναμική προσελκύοντας όλο και περισσότερους συγγραφείς, κριτικούς, αναγνώστες, μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες.

Η διάρκειά του είναι 4 μέρες.

Add Comment