Συμβουλές για ένα καλύτερο ταξίδι

Συμβουλές για ένα καλύτερο ταξίδι

Ελέγξτε τον όγκο και το βάρος των αποσκευών
Κάθε επιβάτης δικαιούται να έχει μαι χειραποσκευή των οχτώ κιλών και μια βαλίτσα που δεν θα ξεπερνάει τα είκοσι κιλά, ενώ ο όγκος τα 56 εκ. Χ 45 εκ. Χ 25 εκ. Για περισσότερες αποσκευές / κιλά θα υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις. Φυσικά, αυτοί οι όροι διαφέρουν ανά εταιρία.

Προσέλευση στο αεροδρόμιο
Για πτήσεις που αφορούν το εξωτερικό, πρέπει να είσαστε 2 ώρες πριν στο αεροδρόμιο, ενώ για εντός Ελλάδος 1 ώρα.

Κάντε αγορά αεροπορικών εισιτηρίων το σωστό χρόνο
Οι εταιρίες έχουν δείξει, ότι όσο πρόωρα αγοράσετε το εισιτήριο σας τόσο λιγότερα χρήματα θα πληρώσετε. Εάν έχετε στόχο να ταξιδέψετε π.χ το καλοκαίρι κλείστε τα εισιτήρια από το χειμώνα (που οι τιμές είναι μειωμένες) και εξοικονομήστε χρήματα.

Παραλαβή εισιτηρίων
Εφόσον έχετε επιλέξει το δρομολόγιο που επιθυμείτε και έχετε περάσει όλα τα απαραίτητα βήματα (όπως τα στοιχεία σας, πληρωμή), θα σας λάβετε σε ηλεκτρονική μορφή (στο email) το εισιτήριο σας και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την πτήση. Αν αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα με τα παραπάνω βήματα η την έκδοση εισιτηρίου, επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρία.

Έγραφα που χρειάζεστε
Για χώρες εντός Σένγκεν, θα χρειαστεί η αστυνομική σας ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (νέου τύπου) η διαβατήριο. Για χώρες εκτός Σένγκεν, θα χρειαστείτε σίγουρα το διαβατήριο σας και σε κάποιες περιπτώσεις Visa.

Κατοικίδια στο αεροπλάνο
Για να πάρετε το κατοικίδιο μαζί σας, προτείνουμε να επικοινωνήσετε με την εταιρία την οποία κλείσατε το εισιτήριο, ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά.

Μην πετάτε σε ώρες αιχμής
Εάν θέλετε να αποφύγετε την κίνηση που θα υπάρχει στο αεροδρόμιο, αποφύγετε ώρες αιχμής. Από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 10:00 και το απόγευμα από τις 16:30 έως 18:30, ταξιδεύουν πολλοί άνθρωποι με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη κίνηση.

Πρωινές πτήσεις
Οι πρωινές πτήσεις είναι καλές για 3 λόγους: Γρήγορη αναχώρηση, καλές καιρικές συνθήκες και επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμες πολλές πτήσεις στο διάστημα της ημέρας σε περίπτωση που χάσετε κάποια. Όπως αναφέραμε όμως, τις πρωινές ώρες η κίνηση είναι αυξημένη.

Τρόποι πληρωμής
Σε Online κρατήσεις εισιτηρίων, οι ποιο γνωστοί τρόποι πληρωμής είναι η πιστωτικές – χρεωστικές κάρτες και η τραπεζική κατάθεση. Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις η πληρωμή γίνεται μέσω Paypal.

Έγγραφα για παιδιά
Αν τα παιδιά είναι κάτω από 12 ετών, τότε θεωρούνται ανήλικα (για την αεροπορική εταιρία) και πρέπει να έχουν τα απαραίτητα έγραφα μαζί τους. Σε περίπτωση που είναι άνω των 12, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι ταυτότητα η διαβατήριο.

Οι ηλικίες για τις αεροπορικές εταιρίες:
Μέχρι δύο ετών: Βρέφη
Από δύο έως δώδεκα ετών: Παιδιά
Από δώδεκα ετών και άνω: Ενήλικες

Να σημειώσουμε ότι τα παραπάνω στοιχεία μπορεί να διαφέρουν ανά εταιρία.

Κόστος τηλεφωνικών κρατήσεων
Συνήθως, η εταιρίες χρεώνουν με υψηλό κόστος της τηλεφωνικές κρατήσεις. Για αυτό το λόγο, θα ήταν καλύτερό να επιλέξετε άλλους τρόπους επικοινωνίας, όπως Email, Skype κλπ.

Πηγή

Add Comment