Φθινοπωρινές διακοπές στην Ιταλία Ναι ή Όχι;

italy

 

Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή για να ταξιδέψεις στην Ιταλία.Οι τουρίστες φεύγουν, η θερμοκρασία πέφτει και μαζί της και οι τιμές. Το φαγητό δε, είναι ούτως ή άλλως πολύ καλό…

Γιατί όμως στην Ιταλία και γιατί φθινόπωρο;

Χαμηλότερες τιμές σε εισιτήρια και ξενοδοχεία
Πολλά φεστιβάλ
Άνετο περπάτημα χωρίς ιδρώτες, μυρωδιές και κούραση (σόρρυ αλλά ρωτήσατε)
Επίσκεψη σε όποιο αξιοθέατο θέλεις χωρίς να περιμένεις ώρες και ώρες
Είναι ωραία, τι να κάνουμε;

Ο καιρός: Αυτό το φθινόπωρο (όπως και τα περισσότερα) ο καιρός είναι κρύος στην Ιταλία, ιδιαίτερα σε περιοχές απομακρυσμένες από τη θάλασσα. Ωστόσο τις περισσότερες μέρες έχει ήλιο, έστω και με δόντια.

Τον Νοέμβριο οι βροχές είναι πιο συχνές, ενώ τον Δεκέμβριο εμφανίζονται και τα πρώτα χιόνια. Για την ιστορία, η Βενετία συχνά πλημμυρίζει (άσχετο αλλά ενδιαφέρον)!

Τι περιέχει το μενού από ψυχαγωγία;

Το φθινόπωρο έχει πολλά μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες.

Υπάρχει η μέρα των αγίων πάντων! Τώρα αν δεν ξέρετε πώς να τη γιορτάσετε αλλά ξέρετε αγγλικά.

Υπάρχουν εκδηλώσεις με επίκεντρο το φαγητό (μανιτάρια, σταφύλια, κρασί, τρούφες, σοκολάτες κλπ), αρχίζουν οι πρώτες παραστάσεις όπερας και ανοίγουν τα θέατρα!

Το φθινόπωρο η διάρκεια της μέρας είναι μικρότερη…αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό…τη νύχτα οι περισσότερες πόλεις της Ιταλίας έχουν φωταγωγημένα τα μνημεία προσφέροντας ένα πολύ όμορφο θέαμα.

Αν θέλετε και μια πρόταση… Η Ρώμη και η Φλωρεντία είναι οι δημοφιλέστερες πόλεις για να περάσετε το φθινόπωρό σας (εντάξει – εντάξει ένα μέρος αυτού) στην Ιταλία.

Έτοιμοι;

Add Comment